вівторок, 9 серпня 2016 р.

RSS стрічки на сайті

RSS стрічки сьогодні досить часто використовуються сучасними сайтами в своєму функціоналі. Для чого потрібні RSS стрічки? Користувачі ресурсу можуть підписуватися на стрічку rss, що дозволяє читачам швидко дізнаватися про нові публікації, які з’явилися на сайті.

Особливо корисно використовувати Rss стрічку на тих ресурсах, контент яких часто оновлюється, наприклад, сайти новин, блоги і т.п. Найбільш часто використовують 2 способи rss підписки: підписка на стрічку новин звичайним способом або ж отримання інформації на поштову скриньку.
Для того, щоб зрозуміти переваги даної технології для читачів і власників сайтів, давайте визначимо спочатку, що таке RSS і rss reader? Якщо говорити про абревіатуру — RSS (Really Simple Syndication), то вона перекладається як — «Дуже просте отримання інформації». Суть технологи rss в тому, що читач отримує можливість в зручній для нього формі отримувати інформацію про останні новини на сотнях різних сайтів одночасно.
RSS reader — це спеціальна програма, яка необхідна для полегшення читання rss стрічок. Кожен окремий випадок вимагає особливого підходу до налаштування стрічки новин. Початківцям веб майстрам іноді буває важко налаштувати канал rss на своєму сайті, так як налаштування залежить від специфіки сайту — який на ньому використовується «двигун», форум, блог і т.п.
Дуже часто веб майстри транслюють свої rss стрічки через різні спеціальні сервіси, наприклад, Feedburner. Це робиться для того, щоб Ваші новини стали доступними більш широкій аудиторії, а також, це один з методів зовнішньої оптимізації сайту.
На даний момент Feedburner є власністю компанії Google. Його головне призначення — уніфікація всіх каналів RSS в інтернеті, а також збір статистики про передплатників та іншої статистичної інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар